Miek en Marian paneel

Crush letsel

We spreken van een crushletsel, wanneer bij een acuut trauma veel schade is aangericht aan spieren, bloedvaten en zenuwen in een arm of been
De zuurstofvoorziening wordt op dat moment acuut ernstig bedreigd in het aangedane gebied. Het gevolg is dat direct heel veel zwelling zal optreden omdat veel vocht vanuit de bloedvaten in het aangedane weefsel komt. Een operatie om botstructuren weer te reponeren, zal echter a.g.v. deze enorme zwelling vaak nog niet kunnen plaatsvinden.

Crushletsel en Hyperbare Zuurstoftherapie
Met het toedienen van 100% zuurstof onder verhoogde druk, kan de zuurstof wel het ernstig beschadigde weefsel bereiken en de zwelling spoedig doen afnemen. Zodoende kan de operatie eerder worden uitgevoerd, dan zonder de hyperbare zuurstoftherapie. Dit laatste is essentieel voor het uiteindelijke resultaat van de genezing van het crushletsel.

De behandeling met hyperbare zuurstoftherapie is een aanvullende behandeling en wordt in overleg met uw behandelend specialist ingezet en afgestemd.

Lees meer over de behandeling

Kom ik in aanmerking voor hyperbare zuurstoftherapie?

Wanneer u zich afvraagt of uw aandoening in aanmerking komt voor behandeling, bekijk dan de volledige lijst ‘Indicaties voor hyperbare zuurstoftherapie, die worden vergoed vanuit de basisverzekering’ en door alle zorgverzekeraars worden erkend.

U kunt vervolgens een vrijblijvende afspraak maken voor een intakegesprek met onze artsen. Een verwijsbrief is niet nodig. Wilt u voor dit intake-gesprek uw zorgpas meenemen, uw ID-pasje, de eventuele verwijsbrief (als u deze toch heeft) en een lijst met medicijnen die u gebruikt? De arts zal een vragenlijst met u doornemen en een lichamelijk onderzoek doen. In sommige gevallen zal ook een zuurstofmeting door de huid plaatsvinden (transcutane zuurstofmeting).
Komt u inderdaad in aanmerking voor deze therapie, dan zal onze arts vervolgens gelijk met uw specialist of huisarts contact opnemen voor overleg en voor een verwijsbrief.

Vrijblijvend aanmelden?

 

Heeft u vragen of wilt u contact met één van onze artsen?