Miek microfoon

Bewezen effecten: snellere genezing dankzij hyperbare zuurstoftherapie

Wilt u meer weten over de positieve effecten die hyperbare zuurstoftherapie heeft/kan hebben op herstel van (pijn)klachten na bestraling, weefselherstel en wondgenezing?

Deze website neemt u mee in de wereld van de hyperbare zuurstoftherapie van MCHZ en de effecten van de therapie. MCHZ is gevestigd in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, onderdeel van Erasmus MC.

Door inademing van 100% zuurstof onder verhoogde druk wordt 12 keer meer zuurstof dan normaal opgenomen in de bloedbaan. De weefsels met een tekort aan zuurstof, worden nu van zuurstof voorzien, waardoor op de langere termijn het weefsel kan herstellen.
Bestraald weefsel wordt voorzien van zuurstof en met de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes wordt een aanvang gemaakt tot een blijvend herstel van weefsels waardoor de klachten blijvend verminderen. Dit mechanisme geldt ook voor diabetische wonden en chronische ontstekingen.

Patiëntervaringen

Kom ik in aanmerking voor hyperbare zuurstoftherapie?

Wanneer u zich afvraagt of uw aandoening in aanmerking komt voor behandeling, bekijk dan de volledige lijst ‘Indicaties voor hyperbare zuurstoftherapie, die worden erkend door de zorgverzekeraars en volledig worden vergoed vanuit de basisverzekering’.

U kunt vervolgens een vrijblijvende afspraak maken voor een intakegesprek met onze arts.
Een verwijsbrief is niet nodig.
Wilt u voor dit intake-gesprek uw zorgpas meenemen, uw ID-pasje, de eventuele verwijsbrief (als u deze toch heeft) en een lijst met de medicijnen die u gebruikt? De arts zal een vragenlijst met u doornemen en een lichamelijk onderzoek doen. In sommige gevallen zal ook een zuurstofmeting door de huid plaatsvinden (transcutane zuurstofmeting).
Komt u inderdaad in aanmerking voor deze therapie, dan zal onze arts u eerst goed uitleg geven. Als u beslist dat u met de behandeling wilt starten, dan zal onze arts vervolgens gelijk met uw specialist of huisarts contact opnemen voor overleg en voor een verwijsbrief.

Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan met een van onze artsen.

Meer weten over de resultaten van hyperbare zuurstoftherapie?
Bekijk of lees meer over de patiëntervaringen