Klachten bij bestraalde borstkanker

Wanneer u bestraald bent aan uw borst kunt u, ondanks de uiterst zorgvuldige behandeling van de radiotherapeut, restklachten overhouden. Deze klachten ontstaan veelal pas na maanden of zelfs na jaren en zijn het gevolg van beschadigde vaten, weefsel en cellen. Samenvattend is er sprake van een situatie waarbij te weinig zuurstof aanwezig is in het beschadigde gebied om uit zichzelf te kunnen herstellen. 

Patiënten aan het woord:

Christine kreeg klachten vanwege haar behandelingen tegen borstkanker

Christine Hemelsoet

“Mijn borst en oksel waren verhard en pijnlijk en ik had veel last van oedeem. Het was vervelend, maar ik kon nog wel alles, dus ik dacht niet dat ik in aanmerking zou komen voor zuurstoftherapie”, vertelt Christine Hemelsoet uit Sas van Gent. “Wat ben ik nu blij dat ik toch op intake ben gegaan en de therapie heb gekregen.”
Ceciel kreeg klachten vanwege haar behandelingen tegen borstkanker

Ceciel van Hunnik

Tien jaar lang liep Ceciel met pijnklachten na bestraling tegen borstkanker. “Voordat ik begon met de zuurstoftherapie had ik echt veel pijn, vooral met bewegen of stoten, maar zelfs een lichte aanraking deed pijn. Je leert er op een bepaalde manier mee te leven, maar het was allesbehalve ideaal.” Hyperbare zuurstoftherapie hielp “Ik kan het ook iedereen aanraden.”

Bea kreeg klachten vanwege haar behandelingen tegen borstkanker

Bea Hommel

“Ik kreeg last van oedeemvorming en had veel last van mijn ribben, waardoor ik moeilijk kon bewegen.” Bea startte met hyperbare zuurstoftherapie. “In het begin vond ik het best wel spannend. Toch viel het allemaal erg mee. Het bestraalde weefsel is soepeler geworden, het oedeem in mijn arm is weg en de bestraalde borst heeft weer grotendeels z’n natuurlijke kleur teruggekregen.”

Connie kreeg klachten vanwege haar behandelingen tegen borstkanker

Connie Burgs

“Een jaar na behandelingen tegen borstkanker bleef ik erg vermoeid en andere klachten bleven aanhouden. Daardoor moest ik nog steeds erg doseren met alles wat ik deed. Wat een verschil na deze therapie, ik heb mijn leven weer terug!! Had ik geweten dat dit zo goed zou helpen, had ik het graag eerder gedaan. Ik geniet weer overal van, heb weer overal zin in.”

Behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie kan degenezing en herstel bevorderen wanneer u een of meerdere van de onderstaande klachten ervaart:

Bij klachten na bestraling is er sprake van een zuurstoftekort. Door de behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie komt er 12 keer zoveel zuurstof in het lichaam terecht en kan er weer voldoende zuurstof in het weefsel belanden wat leidt tot een normale functie van weefsel en cellen.

In het bestraald weefsel zorgt de verhoogde zuurstofconcentratie o.a. ervoor dat:

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie kunt u vinden in de informatiefolder “Alles wat u weten wilt over Hyperbare Zuurstoftherapie”.

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie bij klachten na bestraling van de borst kunt u vinden in de informatiefolder “Klachten na bestraalde borstkanker“.

Bent u zich als patiënt nog aan het oriënteren of Hyperbare Zuurstoftherapie voor u een zinvolle behandeling kan zijn of heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek of telefonisch overleg. Ook dan kunt u gerust contact opnemen met het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie.

Scroll naar boven