bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact

Nieuws

Symposium 12 mei 2015 voor gespecialiseerde verpleegkundigen

20 mei 2015

Op 12 mei 2015 heeft het MCHZ een symposium georganiseerd voor gespecialiseerde verpleegkundigen. Dit is met veel enthousiasme bijgewoond. Hier kunt u meer lezen over de inhoud van het symposium.

Symposium: Behandelmogelijkheden bij chronische wonden

Op dinsdag 12 mei is in het ADRZ Goes een symposium georganiseerd door het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) voor verpleegkundigen. Gespecialiseerde verpleegkundigen vanuit het ADRZ, Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom en Roosendaal, ziekenhuis ZorgSaam als ook praktijkverpleegkundigen werkzaam in huisartsenpraktijken in heel Zeeland waren uitgenodigd voor dit symposium.

Een grote groep van 31 enthousiaste verpleegkundigen namen hieraan deel en toonden zich erg betrokken bij de verschillende onderwerpen. Huisarts R.B.T. Wolbers uit Heinkenszand hield een lezing over o.a. de belangrijke rol van de praktijkverpleegkundigen om in een zo vroeg mogelijk stadium complicaties bij de diabetische voet en late radiatieschade te herkennen.
De artsen T.P. van Rees Vellinga, arts hyperbare geneeskunde en medisch directeur MCHZ en M.M.B. Tucker, internist oncoloog, universitair hoofddocent Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij te Nijmegen zijn vervolgens uitgebreid ingegaan op de behandeling van chronische wonden (zowel oppervlakkige als diepe/interne wonden) d.m.v. hyperbare zuurstoftherapie. Specifiek werden daarbij de diabetische voet en late radiatie letsels besproken.
Tevens toonden zij de Patient Related Outcome Measures (PROMs) van hyperbare zuurstoftherapie bij complexe wonden van o.a. bovengenoemde aandoeningen. Vanwege het grote succes zal het MCHZ in het najaar weer een symposium organiseren. 

Symposium 12 mei 2015

Symposium 12 mei 2015 foto II

Symposium 12 mei 2015 foto IIIa

bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact