bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling is de assistent bij u in de hyperbare behandelkamer aanwezig. De behandeling wordt uitgevoerd door de operator, die buiten de hyperbare behandelkamer via het bedieningspaneel de behandeling coördineert. Door middel van camera’s houdt de operator een oogje in het zeil. Via een geluidsverbinding (knopje boven uw hoofd) kunt u met de operator praten als dat nodig is. Zonodig geeft de operator via de luidsprekers aan u of aan de assistent instructies. Mocht het nodig zijn dan kunt u via een sluis de hyperbare behandelkamer verlaten.

Het verloop van de behandeling

Als alle patiënten hebben plaatsgenomen gaat de deur dicht en wordt de luchtdruk in de kamer verhoogd naar 2½ atmosfeer, wat te vergelijken is met een duik naar 15 meter diepte. Tijdens het op druk brengen zal de temperatuur in de behandelkamer iets stijgen. Dit op druk brengen duurt ongeveer 15 minuten. Als er een druk van 2 ½ atmosfeer bereikt is, zet u een masker op.
Via dit masker, dat sluit over uw neus en mond, gaat u 100% zuurstof inademen. Het masker houdt u tijdens de zuurstof-fase op. Op aanwijzing van de assistent mag u een aantal keren het masker even afzetten. U kunt dan een beetje water drinken. Een andere mogelijkheid is een zogenaamde “hood”. Dit is een voorziening, die u als geheel over uw hoofd plaatst. De totale duur van de behandeling is anderhalf uur.

Als u tijdens de behandeling met hyperbare zuurstof last heeft van tintelende vingers of tenen, wazig zien, transpireren, misselijkheid of trekkingen rond de mond, waarschuwt u het personeel en zet u het masker af.

Mocht u tijdens de behandeling toch nog naar het toilet willen, dan meldt u dit aan de assistent. In de sluis is een klein toilet opgesteld.

bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact