bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact

Voor de behandeling

Voordat met de behandeling kan worden begonnen, vindt eerst een intakegesprek plaats. Tijdens de intake wordt een vragenlijst met u doorgenomen en vindt er lichamelijk onderzoek plaats. In sommige gevallen vindt een zuurstofmeting door de huid plaats, een zogenaamde transcutane zuurstofmeting.
Neem bij het eerste bezoek uw medicijnen mee, uw zorgpas, uw identiteitspapieren en uw eventuele verwijsbrief.

Oren klaren

U gaat oefenen met het 'klaren van de oren'. Bij het 'op druk gaan' is het mogelijk dat u druk voelt op uw oren. Deze druk voelt u ook tijdens het opstijgen en landen van een vliegtuig, tijdens het rijden in de bergen of in een lange tunnel. In de hyperbare behandelkamer ontstaat dit gevoel, doordat de druk aan de buitenkant van het trommelvlies hoger is dan aan de binnenkant. Dit drukgevoel op de oren kunt u proberen te verhelpen door kauwen, slikken, gapen of klaren. Klaren betekent dat u de neus dicht knijpt en probeert te persen, terwijl u de mond gesloten houdt. Wacht u hiermee niet totdat u pijn in uw oren krijgt, maar begin al als u een lichte druk voelt of als het gehoor minder wordt. De assistent in de hyperbare behandelkamer begeleidt u hierbij.

Speciale kleding

Voor aanvang van de behandeling kleedt u zich om in katoenen kleding, die door ons wordt verstrekt (broek en hesje). Uw ondergoed houdt u gewoon aan. Uw persoonlijke bezittingen legt u tijdens de behandeling in een afsluitbaar kastje. De sleutel van dit kastje houdt u tijdens de zitting bij u. U mag geen spullen in de zakken van de katoenen kleding mee naar binnen nemen. Eventuele wonden blijven gewoon verbonden. Tijdens de behandeling kunt u lezen of puzzelen.
Ook kunt u via een koptelefoon naar muziek luisteren.

Regels voor uw veiligheid

Voor uw veiligheid hebben wij regels opgesteld, waaraan u zich moet houden. U krijgt zuurstof toegediend en dat vraagt van u en van onze medewerkers om strikte naleving van de volgende regels.

Het is verboden de volgende voorwerpen mee naar binnen te nemen in de behandelkamer:

  • lucifers
  • aanstekers
  • vulpennen
  • spuitbusjes
  • make-up
  • haarlak
  • crèmes
  • elektrische apparaten
  • horloges (duikhorloges mogen wel)

Bij twijfel vraagt u het aan één van onze assistenten. Het is van belang dat de hyperbare behandelkamer schoon blijft. Daarom mag u niet uw schoenen aan laten. U krijgt van ons sokken aangeboden of u houdt gewoon uw eigen sokken aan.

Behandeltijden

De behandelingen zijn van maandag t/m vrijdag, in het weekend hoeft u niet te komen.
Normaal gesproken wordt u eenmaal per dag behandeld. Er zijn doorgaans 2 behandelsessies per dag, één sessie in de ochtend en één in de middag. U dient minimaal 30 minuten voor aanvang van de behandeling aanwezig te zijn.

Locatie

Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) vindt u in het souterrain van het ziekenhuis. U neemt de hoofdingang van het ziekenhuis en volgt dan route 03 naar MCHZ. U loopt rechtdoor tot u voor de röntgenafdeling staat. Daar neemt u de lift naar het souterrain (-1). Uit de lift direct naar rechts afslaan en de schuifdeur passeren.
U loopt dan de gang in naar MCHZ. U meldt zich bij de balie en neemt vervolgens plaats in de wachtruimte. 

bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact