bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact

Nieuws

Voorlichtingsavond in Middelburg op woensdag 17 april voor oncologiepatiënten: Wat kan Hyperbare Zuurstoftherapie voor u betekenen wanneer u klachten/pijn heeft na bestraling?

15 april 2019

Woensdag 17 april 2019: 19.30 uur inloop, aanvang 20.00 uur.
Locatie: Schenge 4, Middelburg

Tijdens deze voorlichtingsavond voor oncologiepatiënten zal door specialisten drs. T.P. van Rees Vellinga en drs. A. van den Brink worden uitgelegd wat de resultaten kunnen zijn van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten/pijn na bestraling. Ook zal een oncologiefysiotherapeute een lezing geven over de mogelijkheden van fysiotherapie voor kankerpatiënten. Het gaat deze avond over bestraalde tumoren van de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en tumoren in het gebied van de kaak, hoofd, hals.

Voor deze avond zijn ook twee patiënten uitgenodigd, om u te vertellen over hun ervaringen van deze zuurstoftherapie en welk positieve resultaten ze hebben ervaren. De ene patiënt is met hyperbare zuurstof behandeld vanwege pijn/klachten na een bestraalde borsttumor en de andere patiënt na een bestraalde slokdarmtumor.

Wanneer oncologiepatiënten ook bestraald zijn geweest, zal tijdens de bestraling ook altijd iets van beschadiging optreden van gezond weefsel in het bestraalde gebied. Dit kan zich onder andere uiten in klachten/pijn, het niet willen genezen van wonden (zowel uitwendige als ook inwendige wonden) en ook in het stug, pijnlijk en hard aanvoelen van het bestraalde weefsel. Pas jaren later kunnen deze klachten ontstaan.

Met hyperbare zuurstoftherapie, waarbij 100% zuurstof wordt ingeademd onder verhoogde druk, kan veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan en kunnen ook die kwetsbare weefsels worden bereikt, die beschadigd zijn geraakt. De therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Deze voorlichtingsavond is voor iedereen gratis toegankelijk.

Vooraf aanmelden is gewenst.
Dit kan via: watervliet@zeelandnet.nl
tel: 06 12230702

https://borstkankeragenda.nl/nl/voorlichtingsavond-middelburg-voor-oncologiepati-nten-wat-kan-hyperbare-zuurstoftherapie-voor-u

bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact