Belinda en Eddy

Weke delen-infecties

Infecties aan zachte weefselstructuren of weke delen-infecties
Wanneer een infectie door bacteriën acuut optreedt in een arm of been, kan deze ernstige bacteriële infectie behalve de huid ook de andere weke delen heel snel bereiken, zoals het onderhuids weefsel, bindweefsel, vetweefsel, de spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten. Het aangedane weefsel kan dan zelfs afsterven.

Weke delen-infecties en Hyperbare Zuurstoftherapie
In navolging op het bovenstaande is het noodzakelijk dat z.s.m. hyperbare zuurstoftherapie wordt toegepast om de acute ontstekingsreactie te stoppen.

De behandeling met hyperbare zuurstoftherapie is een aanvullende behandeling en wordt in overleg met uw behandelend specialist ingezet en afgestemd.

Lees meer over de behandeling

Kom ik in aanmerking voor hyperbare zuurstoftherapie?

Wanneer u zich afvraagt of uw aandoening in aanmerking komt voor behandeling, bekijk dan de volledige lijst ‘Indicaties voor hyperbare zuurstoftherapie, die worden vergoed vanuit de basisverzekering’ en door alle zorgverzekeraars worden erkend.

U kunt vervolgens een vrijblijvende afspraak maken voor een intakegesprek met onze artsen. Een verwijsbrief is niet nodig. Wilt u voor dit intake-gesprek uw zorgpas meenemen, uw ID-pasje, de eventuele verwijsbrief (als u deze toch heeft) en een lijst met medicijnen die u gebruikt? De arts zal een vragenlijst met u doornemen en een lichamelijk onderzoek doen. In sommige gevallen zal ook een zuurstofmeting door de huid plaatsvinden (transcutane zuurstofmeting).
Komt u inderdaad in aanmerking voor deze therapie, dan zal onze arts vervolgens gelijk met uw specialist of huisarts contact opnemen voor overleg en voor een verwijsbrief.

Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan met een van onze artsen.

Heeft u vragen of wilt u contact met één van onze artsen?