Hyperbare zuurstoftherapie vindt plaats in een zuurstoftank

Wat is hyperbare zuurstoftherapie?

Wat is hyperbare Zuurstoftherapie?

Hyperbare Zuurstoftherapie is een medische behandelmethode waarbij patiënten 100% zuurstof via een speciaal masker inademen in een omgeving met een verhoogde luchtdruk. De behandeling wordt uitgevoerd in een speciale behandelkamer. Door de behandeling komt er 12 keer zoveel zuurstof in het lichaam terecht.

Voor de functie van weefsel en cellen is zuurstof absoluut noodzakelijk. Bij een aantal medische klachten is er sprake van een zuurstoftekort. Bij problemen met een zuurstoftekort kan door de behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie weer voldoende zuurstof in het weefsel belanden wat leidt tot een normale functie van weefsel en cellen. In bestraald weefsel of in het gebied van een chronische wond zorgt de verhoogde zuurstofconcentratie bijvoorbeeld voor extra aanmaak van nieuwe bloedvaatjes en voor het activeren van witte bloedlichaampjes. Hierdoor verminderen pijnklachten, genezen wonden en versoepelt stug en verhard weefsel.

Hyperbare Zuurstoftherapie wordt o.a. toegepast voor:

Wat zijn de bewezen effecten van Hyperbare Zuurstoftherapie?

Hyperbare Zuurstoftherapie heeft een breed scala aan bewezen effecten:

Hyperbare zuurstoftherapie vindt plaats in een zuurstoftank

Meer informatie nodig?

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie kunt u vinden in de informatiefolder “Alles wat u weten wilt over Hyperbare Zuurstoftherapie“.

Specifieke informatie betreffend uw klachten kunt u vinden op deze webpagina onder het menu indicaties.

Bent u zich als patiënt nog aan het oriënteren of Hyperbare Zuurstoftherapie voor u een zinvolle behandeling kan zijn of heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek of telefonisch overleg. Ook dan kunt u gerust contact opnemen met het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie.

Scroll naar boven