Klachten bij bestraalde endeldarm/anuskanker

Wanneer u bestraald bent aan uw darmen kunt u, ondanks de uiterst zorgvuldige behandeling van de radiotherapeut, restklachten overhouden. Deze klachten ontstaan veelal pas na maanden of zelfs na jaren en zijn het gevolg van beschadigde vaten, weefsel en cellen. Samenvattend is er sprake van een situatie waarbij te weinig zuurstof aanwezig is in het beschadigde gebied om uit zichzelf te kunnen herstellen.

Zo ervaren onze patiënten de behandeling:

Hyperbare zuurstoftherapie bij bestralingsklachten na endeldarm-/anuskanker

Tineke Molenaar

“Er waren dagen dat ik continue heen-en-weer liep naar het toilet. Ik werd er enorm onzeker van en durfde nauwelijks mijn huis uit. Het had een enorme impact op mijn leven. Ik heb veertig behandelingen gehad en dat is behoorlijk pittig. Maar het was meer dan de moeite waard, want in mijn geval zijn de klachten zo’n vijfenzeventig tot tachtig procent verminderd. En dat vind ik eigenlijk heel bizar. Dat je lichaam herstelt. Gewoon door pure zuurstof. Dat is toch wonderlijk? Ik heb het gevoel dat mijn leven opnieuw begint.”

Hyperbare zuurstoftherapie bij bestralingsklachten na endeldarm-/anuskanker

Anoniem

“Bij mij werd bijna 3 jaar geleden darmkanker ontdekt en ik ben daarvoor toen zowel bestraald als geopereerd. Na een jaar merkte ik ineens dat ik steeds een soort loze aandrang had om naar de wc te gaan en als het eindelijk lukte voelde ik veel pijn en kramp tijdens de ontlasting. Of ik had juist periodes veel last van diarree en had er dan geen controle over. Mijn oncoloog adviseerde mij om me met hyperbare zuurstof te laten behandelen. Niet alleen merkte ik dat de loze aandrang sterk verminderde, de pijn nam af en de diarree verminderde ook. Daardoor voelde ik me veel minder onzeker als ik van huis wegging, want ik hoefde me geen zorgen meer te maken.”

Behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie kan de genezing en herstel bevorderen wanneer u een of meerdere van de onderstaande klachten ervaart:

Bij klachten na bestraling is er sprake van een zuurstoftekort. Door de behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie komt er 12 keer zoveel zuurstof in het lichaam terecht en kan er weer voldoende zuurstof in het weefsel belanden wat leidt tot een normale functie van weefsel en cellen.

In het bestraald weefsel zorgt de verhoogde zuurstofconcentratie o.a. ervoor dat:

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie kunt u vinden in de informatiefolder “Alles wat u weten wilt over Hyperbare Zuurstoftherapie”.

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie bij klachten bij bestraalde endeldarm/anuskanker kunt u vinden in de informatiefolder “Klachten bij bestraalde endeldarm/anuskanker“.

Bent u zich als patiënt nog aan het oriënteren of Hyperbare Zuurstoftherapie voor u een zinvolle behandeling kan zijn of heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek of telefonisch overleg. Ook dan kunt u gerust contact opnemen met het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie.

Scroll naar boven