Klachten bij bestraalde prostaatkanker

Wanneer u bestraald bent aan uw prostaat kunt u, ondanks de uiterst zorgvuldige behandeling van de radiotherapeut, restklachten overhouden. Deze klachten ontstaan veelal pas na maanden of zelfs na jaren en zijn het gevolg van beschadigde vaten, weefselen cellen. Samenvattend is er sprake van een situatie waarbij te weinig zuurstof aanwezig is in het beschadigde gebied om uit zichzelf te kunnen herstellen.

Patiënten aan het woord:

Geert Vos

“Zal deze therapie mij echt kunnen genezen van mijn onvoorspelbare diarree klachten, waardoor ik een groot gedeelte van de dag alleen maar ergens heen kan gaan als ik binnen no time bij een toilet kan zijn? Deze incontinentieproblemen zijn een grote aanslag op mijn levensgeluk.” “Vandaag sluit ik de 40 sessies af. De klachten behoren tot het verleden. Ik ben een gelukkig mens.”
René kreeg klachten na bestraling tegen prostaatkanker

René Hanswijk

“Ik had in eerste instantie nergens last van. Pas twee jaar na de bestralingen kreeg ik klachten. Ik had vaak pijn en door de incontinentieproblemen durfde ik nooit langer dan een uur van huis te gaan. Ik had ook vaak loze aandrang en zitten deed pijn. Het is een intensief traject, maar je krijgt er iets heel moois voor terug. Inmiddels is mijn pijn zeker met 95 procent verminderd.”

Willem kreeg klachten na bestraling tegen prostaatkanker

Willem van Wijngaarden

“Anderhalf tot twee jaar later had ik plotseling weer bloed in mijn urine. Ik schrok enorm. De arts vertelde dat zuurstof zou kunnen helpen. Ik zag op tegen deze behandeling. Toch was het ook een bijzondere ervaring. Je zit daar met z’n allen in zo’n cabine met een zuurstofmasker op. Allemaal met één en hetzelfde doel: Beter worden. Na de zuurstoftherapie, heb ik vrijwel geen klachten meer gehad.”
Jack kreeg klachten na bestraling tegen prostaatkanker

Jack Haest

“Na de bestraling zeer veel last van vermoeidheid, urineverlies, veelvuldig ’s nachts uit bed om te plassen en ontlasting niet meer op kunnen houden. Inwendig onderzoek van de blaas deed de arts ook schrikken, in de blaas leek het wel een afgestorven koraalrif. Welnu: na 40 behandelingen maar 1 keer per nacht uit bed om te plassen. Niet meer rennen naar het toilet. En de chronische vermoeidheid is met wel 40% afgenomen. Dus ik ben heel erg BLIJ!”

Behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie kan de genezing en herstel bevorderen wanneer u een of meerdere van de onderstaande klachten ervaart:

Bij klachten na bestraling is er sprake van een zuurstoftekort. Door de behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie komt er 12 keer zoveel zuurstof in het lichaam terechten kan er weer voldoende zuurstof in het weefsel belanden wat leidt tot een normale functie van weefsel en cellen.

In het bestraald weefsel zorgt de verhoogde zuurstofconcentratie o.a. ervoor dat:

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie kunt u vinden in de informatiefolder “Alles wat u weten wilt over Hyperbare Zuurstoftherapie”.

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie bij klachten bij bestraalde prostaatkanker kunt u vinden in de informatiefolder “Klachten na bestraalde prostaatkanker?“.

Bent u zich als patiënt nog aan het oriënteren of Hyperbare Zuurstoftherapie voor u een zinvolle behandeling kan zijn of heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek of telefonisch overleg. Ook dan kunt u gerust contact opnemen met het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie.

Scroll naar boven