Klachten bij bestraalde vrouwelijke geslachtsorganen

Wanneer u bestraald bent in verband met kanker aan uw baarmoederhals, eierstok(ken) of vagina, kunt u ondanks de uiterst zorgvuldige behandeling van de radiotherapeut, restklachten overhouden. Deze klachten ontstaan veelal pas na maanden of zelfs na jaren en zijn het gevolg van beschadigde vaten, weefsel en cellen. Samenvattend is er sprake van een situatie waarbij te weinig zuurstof aanwezig is in het beschadigde gebied om uit zichzelf te kunnen herstellen.

Patiënt aan het woord:

“Ongeveer 1,5 jaar nadat ik bestraald was, merkte ik vrij plotseling dat ik zo’n jeuk kreeg in mijn vagina en pijn tijdens het fietsen. Na meerdere consulten bij mijn specialist kreeg ik het advies om met Hyperbare Zuurstoftherapie te starten. Na 32 behandelingen kan ik zeggen dat mijn klachten helemaal verdwenen waren. Ik ben erg blij dat ik heb volgehouden, want nu kan ik weer genieten van het fietsen samen met mijn man!”

– Anoniem

Hyperbare zuurstoftherapie kan klachten n.a.v. bestraalde baarmoederhalskanker verminderen

Behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie kan de genezing en herstel bevorderen wanneer u een of meerdere van de onderstaande klachten ervaart

Bij klachten na bestraling is er sprake van een zuurstoftekort. Door de behandeling met Hyperbare Zuurstoftherapie komt er 12 keer zoveel zuurstof in het lichaam terecht en kan er weer voldoende zuurstof in het weefsel belanden wat leidt tot een normale functie van weefsel en cellen.

In het bestraald weefsel zorgt de verhoogde zuurstofconcentratie o.a. er voor dat:

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie kunt u vinden in de informatiefolder “Alles wat u weten wilt over Hyperbare Zuurstoftherapie”.

Meer informatie over Hyperbare Zuurstoftherapie bij klachten bij bestraalde vrouwelijke geslachtsorganen kunt u vinden in de informatiefolder “Klachten bij bestraalde vrouwelijke geslachtsorganen“.

Bent u zich als patiënt nog aan het oriënteren of Hyperbare Zuurstoftherapie voor u een zinvolle behandeling kan zijn of heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek of telefonisch overleg. Ook dan kunt u gerust contact opnemen met het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie.

Scroll naar boven