Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Deur MCHZ

De organisatie

Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) is het expertisecentrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie in Zuidwest-Nederland. Het MCHZ is gevestigd in het Admiraal De Ruyter ziekenhuis (ADRZ) in Goes. Per jaar voert het MCHZ zo’n 9000 behandelingen uit. De patiënt en zijn klachten staan voor ons centraal.

Het MCHZ is, naast de hyperbare drukkamer in het Amsterdam UMC, een van de twee Nederlandse drukkamercentra met een 24-uurs-beschikbaarheidsdienst en staat altijd paraat voor behandeling van acute indicaties zoals de behandeling van duikongevallen, arteriële gasembolieën, koolmonoxide intoxicaties, necrotiserende wekedeleninfecties en crush-letsels. Het MCHZ werkt hierbij integraal samen met de diverse specialismen en afdelingen van het ADRZ zoals de afdeling spoedeisende hulp, de acute opname afdeling, het level 2 traumacentrum en de level 2 intensive care.

Behalve bij acute indicaties wordt Hyperbare Zuurstoftherapie in het MCHZ bij een groot aantal electieve indicaties toegepast welke conform nationale en internationale richtlijnen bewezen effectief en geïndiceerd zijn. Het merendeel van de behandelingen is verzekerde zorg behorend bij het basispakket zoals vastgelegd in het standpunt van het Zorginstituut Nederland. Ook hier werken wij samen met diverse specialismen en instellingen om zo de best mogelijke en veiligste zorg te garanderen.

Verzekerde indicaties zijn:

MCHZ levert zorgkwaliteit van hoog niveau

Het MCHZ is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Hyperbare Geneeskunde (NVvHG), de wetenschappelijke beroepsvereniging op het gebied van de hyperbare geneeskunde in Nederland.

Verder is het MCHZ aangesloten bij ZKN, de branchevereniging van zelfstandige klinieken in Nederland. Klinieken aangesloten bij ZKN hebben allen het ZKN-keurmerk en worden daar jaarlijks op getoetst door onafhankelijke certificeringsinstanties. Het ZKN-keurmerk is een waarborg dat de geleverde zorg veilig en van hoge kwaliteit is, met uitstekende service en nazorg. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, nazorg en klanttevredenheid getoetst. Zo blijft de kwaliteit van zorg op hoog niveau.

Scroll naar boven