Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

Waarom u de behandeling in het centrum voor zuurstoftherapie niet langer hoeft uit te stellen

Heeft u vervelende klachten overgehouden aan uw bestraling of bent u diabetespatiënt met een complexe of chronische wond? Zuurstoftherapie kan u helpen. Wellicht heeft u wel eens van deze therapie gehoord of erover gesproken met uw arts, maar durft u op dit moment niet te starten uit angst voor het coronavirus.

Als diabetes- of ex-kankerpatiënt weet u als geen ander hoe kwetsbaar uw gezondheid is en doet u er alles aan om een besmetting te voorkomen. Daarom stelt het team van het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) alles in het werk om u, tijdens de behandeling, te beschermen tegen het coronavirus.

Natuurlijk wordt het Covid-protocol secuur nageleefd. Bij binnenkomst krijgt u een gezondheidscheck en kunt u de handen ontsmetten, er zijn kunststof schermen aangebracht tussen de stoelen in de behandelruimte en de anderhalvemeterregel wordt strikt gehanteerd. Maar daar blijft het niet bij.

Het team van het MCHZ gaat een flink aantal stappen verder. Na elke sessie worden alle ruimtes ontsmet met een stoomreiniger. De behandelruimte krijgt een extra behandeling met een UV ionisator en het zuurstofmasker dat u draagt tijdens de behandeling wordt direct daarna ontsmet met de stoomreiniger en nog eens extra gedesinfecteerd met umonium. Vervolgens wordt het bewaard in een afgesloten, ontsmette, persoonlijke box.

U leest het al. Het team doet er alles aan om Covid buiten de deur te houden. Daar kunt u echt op vertrouwen. Blijf dan ook niet langer rondlopen met klachten die u beperken in uw dagelijks leven. Zorg juist nu, in deze moeilijke tijd, goed voor uzelf en maak een afspraak voor een intakegesprek.

Dit is waarom zuurstoftherapie uw klachten kan verminderen

Tijdens de therapie ademt u honderd procent zuurstof in via een masker bij een druk die hoger is dan de gebruikelijke omgevingsdruk. Dat zorgt ervoor dat weefsels die een tekort hebben aan zuurstof, beter van zuurstof worden voorzien. Hierdoor worden nieuwe bloedvaatjes aangemaakt, de doorbloeding wordt beter, pijnklachten verminderen, het bestraalde weefsel wordt soepeler en problematische wonden en infecties kunnen sneller én beter genezen. Deze therapie wordt volledig vergoed vanuit uw basisverzekering.

Wanneer zuurstoftherapie u kan helpen

Naast de klachten na bestraling en chronische en complexe wonden aan de diabetische voet, zijn er nog diverse aandoeningen die succesvol behandeld kunnen worden door zuurstoftherapie. Het volledige overzicht van aandoeningen is te vinden op www.hyperbaarcentrum.nl

CONTACTGEGEVENS

’s-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes
0113-234290
info@hyperbaarcentrum.nl

Recente berichten

23 juni: Online informatieavond over het effect van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten ontstaan na bestraling

Waarom u de behandeling in het centrum voor zuurstoftherapie niet langer hoeft uit te stellen

‘Na de zuurstoftherapie, heb ik vrijwel geen klachten meer gehad’

“De meeste mensen die hier voor het eerst aankloppen, hebben geen idee wat de behandeling inhoudt”, vertelt van Rees Vellinga, arts hyperbare geneeskunde van het MCHZ. “Ze hebben gehoord dat hun klachten kunnen verdwijnen dankzij zuurstoftherapie.”

Scroll naar top