Tjeerd

Heeft u klachten na bestraling? Zuurstoftherapie helpt!

Arts en specialist T.P. van Rees Vellinga geeft uitleg op 25 januari tijdens het Never give up event!

Bezoek het ‘Never give up event’ bij De Zeeuwse Stromen in Renesse van 11.00 – 16.00 uur.

Het succes van de bestraling van kwaadaardige cellen in een gezwel, is alom bekend. Minder bekend zijn de klachten die maanden tot jaren na de bestraling ontstaan.

Helaas overkomt dit 54% van de bestraalde patiënten zoals uit recent onderzoek van het IKNL blijkt. Bij de nabehandeling van kankerpatiënten worden tot nu toe vooral pijnstillers voorgeschreven. Ook wordt er doorverwezen naar pijnpoli’s, fysiotherapie en oedeemtherapie. Naar Hyperbare Zuurstoftherapie wordt helaas nog weinig doorverwezen. Dit is het gevolg van de onbekendheid van hyperbare zuurstoftherapie bij patiënten en artsen.

Terwijl klachten na bestraling van tumoren vaak goed te behandelen zijn met hyperbare zuurstoftherapie

Dit geldt voor tumoren in de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en het kaak-, hoofd-, halsgebied. Via hyperbare zuurstoftherapie wordt 100% zuurstof toegediend in een speciale drukkamer. Zodoende kan er veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan. Het gevolg is dat ook de kwetsbare weefsels bereikt worden die door de bestraling beschadigd zijn geraakt. De zuurstof heeft een helend effect op bestraald weefsel.

Het is dan ook goed om te weten dat de positieve effecten van hyperbare zuurstoftherapie wetenschappelijk bewezen zijn. Hierdoor wordt de therapie volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij hopen u te ontmoetenop 25 januari ‘Never give up event’ bij De Zeeuwse Stromen in Renesse van 11.00 – 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Team MCHZ

Recente berichten

12-03, Voorlichtingsavond voor diabetespatiënten in Adrz Goes geannuleerd

Info-avond Hyperbare Zuurstoftherapie 12 maart a.s. geannuleerd. Vanuit preventie-overwegingen moeten wij de info-avond over Hyperbare Zuurstoftherapie van 12 maart in het Adrz annuleren.

MCHZ met Hyperbare Zuurstoftherapie in PZC

MCHZ met Hyperbare Zuurstoftherapie in PZC en weekbladen. Voorlichtingsavond op 19 februari a.s. in het Adrz Goes. Hyperbare Zuurstoftherapie kan zeer succesvol zijn voor mensen die klachten hebben na bestraling vanwege een tumor.

19-02, Voorlichtingsavond voor oncologiepatiënten in Adrz Goes

Klachten na uw bestraling? 100% zuurstof kan veel voor u betekenen! 19 februari 2020 is er een voorlichtingsavond in Adrz Goes voor oncologiepatiënten.

Scroll naar top