bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact

Patiëntervaringen

Mw. A. uit N.
"Hyperbare zuurstoftherapie, re-integratie en een eigen onderneming.

Ik ben 50 jaar, volop in de re-integratie na borstkanker en heb een eigen bedrijf. Even 40 sessies zuurstoftherapie inplannen was een moeilijke beslissing om te nemen. Maar ja, ik kwam me zelf tegen, de re-integratie stagneerde, kreeg schouder- en nekklachten door de strakke littekens in oksel- en amputatiezone en inmiddels was het 3 jaar na het beëindigen van de radiotherapie. Dus dit was het eindstation qua elasticiteit van het bestraalde weefsel en de littekens. En dat ondanks 3 jaar intensief therapie (oedeem/fysio/revalidatie) en zelfmanagement als het volgen van yoga- en pilateslessen (stretchen, ontspanning en spieropbouw), zelfmassage en zwemmen. 
Veel hield me tegen om met de zuurstoftherapie te starten vooral het schuldgevoel om de mensen om me heen weer met meer werk op te zadelen.  Ook wilde ik de reeds behaalde re-integratie uren vasthouden. 
De middagsessie bleek ideaal: van 9.00-11.00 uur werken, naar Goes, in de auto eten, van 12.00-14.00 uur in de tank, naar huis, kopje thee en van 15.30-17.30 uur weer werken. Een strak schema dat goed haalbaar bleek.
De tijd in de tank was een verademing; je kunt deze enorm goed benutten:
1. Me time
2. Je kunt werk-gerelateerde dingen meenemen: zo heb ik een Engelse cursus in het Nederlands vertaald en inmiddels het personeel hierin getraind, de AGV-stukken doorgenomen, een functioneringsgesprek voorbereid, to do-lijstjes gemaakt. 
3. 4 boeken gelezen 
4. Meerdere Seasons gelezen,
5. Muziek geluisterd  
6. Gezellig gebabbeld tussen de zuurstofsessies door.

De resultaten van de hyperbare zuurstoftherapiekuur waren een enorm verbeterde schouderfunctie, zachtere en minder verkleefde littekens, minder oedeem in oksel en arm, soepeler tussenribspieren waardoor de ademhaling beter gaat en het altijd irritante gevoel van de littekens is eindelijk weg. Op mentaal vlak kan ik benoemen dat de ‘mist in mijn hoofd’ (chemobrein) weg is, ik minder snel overprikkeld ben, ik meer prikkels aan kan en een verbeterde concentratie heb. 

Conclusie:
- Laat je niet weerhouden door bezwaren. Je leven staat even overhoop en eenmaal in het nieuwe ritme valt alles erg goed mee.
- Hyperbare zuurstof werkt na een oncologische behandeling: op littekens, radiotherapie-gebied en ook oedeem!!
- Geen verloren tijd. Tijdens de zuurstofsessie kun je je tijd heel effectief besteden.
- Het werkt energie verhogend; wat een verademing, na zo lang zo weinig energie te hebben gehad, lijken de reserves meer dan aangevuld.

Ik kijk terug op een mooie periode met een geweldig eindresultaat dat meer is dan ik durfde hopen. Graag wil ik de verpleegkundigen en de artsen bedanken voor hun zorgvuldige begeleiding, de goede uitleg en de heel fijne sfeer.
Dank jullie wel!”

Mw. Dekkers uit Roosendaal
“Hier vanuit het Roosendaalse de laatste stand van zaken. Na 8 weken zuurstof therapie te hebben gehad in Goes ben ik nu weer een week geleden gestopt. Overal waar men tegen op ziet om jezelf voor 8 weken!!! dagelijks te laten behandelen is dank zij de uitstekende uitleg en begeleiding tot een geweldig einde gekomen. Verbazing wat mijzelf betreft over deze uitstekende resultaten niet dat er geen vertrouwen was juist wel maar dit overtreft echt alles energie weer terug duidelijke verbetering in de borst en als extra het veel beter kunnen lopen wat ontzettend belangrijk is om weer te kunnen doen wat ik voor de operatie ook kon. Iedereen die zuurstof therapie krijgt aan geboden zou ik willen adviseren pak dit met beide handen aan!! Je leven wordt een stuk aangenamer en het resultaat is geweldig. Of het nu bestralingsschade wonden of wondjes en ontstekingen zijn zuurstof therapie werkt echt en na de intake met de Arts kun je heel meestal snel beginnen. Met mij gaat het weer goed ben echt blij dat ik het traject ben ingegaan en met zoveel deskundigheid weet je meestal wat je kunt verwachten zeker na alle uitleg. 
Nogmaals Artsen en Verpleegkundigen DANK JULLIE WEL en voor de toekomst heel veel succes samen”.

"Zes jaar geleden werd bij mij borstkanker geconstateerd. Een borstbesparende operatie volgde, als ook chemotherapie en bestralingstherapie. Gelukkig bleek de tumor na dit intensieve behandelingstraject verdwenen te zijn. Twee jaar later voelde ik een kleine verharding in mijn borst wat ook steeds pijnlijker werd. Natuurlijk dacht ik gelijk dat de tumor weer was teruggekomen, maar dit bleek niet het geval. Mijn chirurg attendeerde me toen op de mogelijkheid van hyperbare zuurstoftherapie. Ik had er nog nooit van gehoord, het bleek dat ik deze therapie kon krijgen in het ADRZ in Goes. Aangezien de pijn inmiddels continu voelbaar was in mijn borst en ik daardoor niet meer op mijn zij kon slapen, was ik heel blij om deze therapie te starten. Uiteindelijk heb ik 40 behandelingen gekregen. Het was zeker heel intensief om elke dag te komen naar het ziekenhuis, maar ik heb er veel baat bij gehad. De pijn in mijn borst is helemaal verdwenen, de harde plek voelt veel soepeler aan en ik voel me weer veel energieker”.

“Drie jaar geleden kreeg ik te horen dat ik prostaatkanker had. Ik kreeg chemotherapie en moest ook worden bestraald. Anderhalf jaar na de bestraling merkte ik dat ik ineens bepaalde klachten kreeg die ik nog nooit eerder had gehad. Zo kreeg ik veel vaker aandrang op te moeten plassen met zelfs ook loze aandrang. Dit was heel vervelend want het gebeurde vaak ’s nachts. Ook bleek ik regelmatig bloed te plassen. Dit maakte me erg ongerust en ik sliep slecht.
Na allerlei onderzoeken bleek er gelukkig niets mis te zijn. Mijn uroloog in het ADRZ gaf me toen het advies om hyperbare zuurstoftherapie te volgen.
Ik heb toen eerst een uitgebreid intakegesprek gehad bij dokter van Rees Vellinga. Hij heeft mij heel goed kunnen uitleggen wat de werking van de zuurstoftherapie is en wat de behandeling in zou houden. Ik moest elke middag naar Goes komen en heb uiteindelijk 35 behandelingen gehad in de tank. Omdat we met meerdere mensen tegelijk dagelijks in de tank zaten, werd het zelfs nog gezellig ook, want elke dag zag je meestal dezelfde mensen. Het belangrijkste is, dat ik ’s nachts nu nog maar 1x naar de wc hoef en dat het bloedplassen ook duidelijk is verminderd. De klachten zijn niet verdwenen maar ik voel me er veel beter bij”.

“Al jaren ben ik bekend met wondjes aan mijn voeten omdat ik diabeet ben. Ik weet dat ik vanwege diabetes slechte vaten heb in mijn voeten, dus ik pas goed op dat ik mijn voeten niet stoot. Toch merkte ik dat de wond die ik al twee maanden aan mijn grote teen had, maar niet wilde genezen. De wondverpleegkundige kwam steeds aan huis om de wond goed te verzorgen, maar toch ging de wond niet dicht. Eigenlijk merkte ik dat de blauwe kleur van mijn teen steeds donkerder werd en dat ik er helemaal niet meer op kon staan van de pijn. De vaatchirurg gaf toen aan dat de teen zou moeten worden geamputeerd als dit zo doorging. Daarom gaf ze mij het advies om toch eerst hyperbare zuurstoftherapie te proberen. Met deze therapie zou ik elke dag naar het ziekenhuis in Goes moeten komen. In een grote tank zou ik dan 100% zuurstof inademen via een kapje en daardoor kreeg mijn voet dan de extra zuurstof die zo hard nodig was om mijn wond weer te laten genezen. Het leek me een hele opgave, want ik hoorde dat ik elke dag moest komen en dat de therapie elke keer bijna twee uur duurde. Ik wilde het toch gaan proberen en het is me heel erg meegevallen. De artsen en verpleegkundigen op de afdeling waren erg aardig en behulpzaam. Gelukkig hebben ze daar voor mij het taxivervoer geregeld, daar was ik al heel blij mee. Ik leerde de andere patiënten die ook elke dag werden behandeld, steeds beter kennen en met een paar van hen kon ik het goed vinden, dat was heel fijn. Uiteindelijk is mijn wond aan mijn voet helemaal genezen! Ik moest er wel 38 keer voor komen, maar daardoor heb ik mijn teen kunnen behouden, echt heel blij ben ik ermee!”

“Voor de tweede keer na een paar jaar ben ik weer in de hyperbare zuurstoftank in het ziekenhuis in Goes behandeld. Dit in verband met bestralingsschade in mijn keel. Dit is nodig om er voor te zorgen dat er geen complicaties ontstaan in mijn kaak als mijn vier kiezen worden getrokken . Het maakt nieuwe cellen aan en bevordert de genezing.
Ik merkte na een aantal keer geweest te zijn dat het rond en in mijn stoma in mijn hals al veel rustiger werd, terwijl het normaal geïrriteerd was vanwege de bestraling. Dit komt doordat ik de hyperbare zuurstof via mijn stoma in mijn hals toegediend krijg en niet zoals de anderen via een masker voor hun mond. Deze tank moest ik elke dag bezoeken, zowel voor als na de ingreep. De arts bekeek hoeveel keer nodig was.
Je zit met een groep van ongeveer 8 à 10 personen in de tank en het is in het begin een beetje de kat uit de boom kijken, maar na een aantal keren leer je elkaar beter kennen en wordt het een hecht clubje die zeker een tijd met elkaar doorbrengt. We lezen veel en tussendoor konden we steeds even wat praten met elkaar. Het zijn mensen met allerlei verschillende kwalen. Deze worden dan ook onderling veel besproken.
Ondertussen is de ingreep bij mij gebeurd (vier kiezen laten trekken) en ben ik aan mijn laatste sessies bezig in de tank. Ik heb geen klachten meer gehad, dus is perfect. Ook mijn complimenten naar de dokters en het personeel.
Ja en zodra er weer wat in het hoofdhals gebied moet gebeuren bij mij zal ik weer op de tank aangewezen zijn. Dus dit is niet de laatste keer geweest maar ja, beter voorkomen dan problemen krijgen”.

Verslag van twee duikers: “na een noodstijging van op grote diepte geraken we aan de kant. De hulpdiensten worden gealarmeerd en zijn er in een mum van tijd. Elk apart in een ziekenwagen rijden we naar het ziekenhuis in Goes om herdrukt te worden. Voor we de caisson in gaan worden we onderworpen aan een grondige check up. Na nodige testen mogen we naar de tank. We werden zeer professioneel en vriendelijk ontvangen en kregen eerst duidelijke uitleg over wat er te gebeuren stond.
We zijn gedurende vijf uur herdrukt met 18 meter als grootste diepte. Alle stoelen waren uit de cabine gehaald zodat we op de twee brancards naar binnen gereden konden worden. Tijdens de herdrukking was de arts permanent  aanwezig om ons te helpen mocht dat nodig zijn. Aangezien het al laat was, toen we uit de “tank” kwamen, bleven we overnachten in het ziekenhuis. De volgende morgen gingen we dan nog eens voor een kortere periode van een kleine twee uur met de andere patiënten in de tank op druk. Het was een zeer gemoedelijke sfeer die het “verplichte” bezoek voor ons zeer aangenaam maakt.
Een bezoek aan de “tank” is niet iets wat je plant, maar hier word je zeker professioneel en vriendelijk geholpen. Een positieve ervaring!"

 

bannerimage

Contact Informatie

0113-234290
E-mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Bezoekadres

ADRZ locatie Goes (route 03)
's-Gravenpolderseweg 114
4462 RA Goes

Postadres

MCHZ
Postbus 50
4460 AB Goes

Contact