Zuurstoftank buiten

Hyperbare zuurstoftherapie en borstkanker

Ondervindt u klachten na het volgen van radiotherapie voor de behandeling van borstkanker? Heeft u last van een pijnlijke borst, een slecht genezende wond, bruinverkleuring of zwellingen? Hyperbare zuurstoftherapie kan helpen deze restklachten effectief te bestrijden.

Wat is de oorzaak van restklachten na borstkanker?

Wanneer u bestraald bent vanwege een tumor in uw borst, kunt u ondanks de uiterst zorgvuldige behandeling van de radiotherapeut, restklachten overhouden. Deze klachten ontstaan dan pas na maanden of zelfs jaren en zijn het gevolg van beschadigd bestraald weefsel. Dit betekent dat er te weinig zuurstof aanwezig is rond de wond in de borst om uit zichzelf te kunnen herstellen. 

Welke klachten kunnen ontstaan na bestraalde borstkanker?

  • Pijnlijke en/of harde schijf in borst
  • Slecht genezende wond aan bestraalde borst
  • Bruinverkleuring van de huid
  • Zwelling van de borst
  • Lymfe oedeem arm
  • Pijn en beperking bij bewegingen arm
  • Spontane ribbreuk

Hyperbare zuurstoftherapie biedt uitkomst bij bestralingsklachten

Patiënten met bestralingsklachten merken een sterke verbetering na het volgen van de hyperbare zuurstoftherapie.
Ontdek ‘Resultaten hyperbare zuurstoftherapie bij klachten na bestraling

Kom ik in aanmerking voor hyperbare zuurstoftherapie?

Wanneer u zich afvraagt of uw aandoening in aanmerking komt voor behandeling, bekijk dan de volledige lijst ‘Indicaties voor hyperbare zuurstoftherapie, die worden vergoed vanuit de basisverzekering’ en door alle zorgverzekeraars worden erkend.

U kunt vervolgens een vrijblijvende afspraak maken voor een intakegesprek met onze artsen. Een verwijsbrief is niet nodig. Wilt u voor dit intake-gesprek uw zorgpas meenemen, uw ID-pasje, de eventuele verwijsbrief (als u deze toch heeft) en een lijst met medicijnen die u gebruikt? De arts zal een vragenlijst met u doornemen en een lichamelijk onderzoek doen. In sommige gevallen zal ook een zuurstofmeting door de huid plaatsvinden (transcutane zuurstofmeting).
Komt u inderdaad in aanmerking voor deze therapie, dan zal onze arts vervolgens gelijk met uw specialist of huisarts contact opnemen voor overleg en voor een verwijsbrief.

Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan met een van onze artsen.