Tjeerd paneel

Voorlichtingsavond in Roosendaal voor oncologiepatiënten 20 juni 2019

04 juni 2019
Klachten/pijn na uw bestraling? Wat kan Hyperbare Zuurstoftherapie voor u betekenen?

Inloop: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.
Locatie: Fytaal Roosendaal, Langdonk 5, Roosendaal

Tijdens deze voorlichtingsavond voor oncologiepatiënten zal door specialist T.P. van Rees Vellinga worden uitgelegd wat de resultaten kunnen zijn van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten/pijn na bestraling. 
Ook zullen oncologiefysiotherapeuten mw. A. Hendriks en mw. C. Robbeson een lezing geven over de mogelijkheden van fysiotherapie voor kankerpatiënten.

Het gaat deze avond over bestraalde tumoren van de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en tumoren in het gebied van de kaak, hoofd, hals.
Voor deze avond is ook een patiënte uitgenodigd, om u te vertellen over haar ervaringen van de zuurstoftherapie en welk positieve resultaten ze heeft ervaren.

Een korte uitleg: wanneer oncologiepatiënten ook bestraald zijn geweest, zal tijdens de bestraling ook altijd iets van beschadiging optreden van gezond weefsel in het bestraalde gebied.
Dit kan zich onder andere uiten in klachten/pijn, zoals:  stug, pijnlijk en verhard bestraald weefsel, bloed plassen, loze aandrang,  darmklachten, slikklachten, droge mond etc. Pas jaren later kunnen deze klachten ontstaan.
Met hyperbare zuurstoftherapie, waarbij 100% zuurstof wordt ingeademd onder verhoogde druk, kan veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan en kunnen ook die kwetsbare weefsels worden bereikt, die beschadigd zijn geraakt.
De therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Deze voorlichtingsavond is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: tel: 06-12230702 of  mail: watervliet@zeelandnet.nl
Meer informatie over hyperbare zuurstoftherapie kunt u vinden op www.hyperbaarcentrum.nl

Scroll naar boven