Balie folders

Voorlichtingsavond op woensdag 3 april voor oncologiepatiënten

06 maart 2019
Wat kan Hyperbare Zuurstoftherapie voor u betekenen wanneer u klachten/pijn heeft na bestraling?

Woensdag 3 april 2019:
19.00 uur inloop, aanvang 19.30 uur.
Locatie: Chopinzaal Ter Schorre, Bachlaan 90, Terneuzen.

Tijdens deze voorlichtingsavond voor oncologiepatiënten zal door onze specialisten T.P. van Rees Vellinga en A. van den Brink worden uitgelegd wat de resultaten kunnen zijn van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten/pijn na bestraling.  Het zal deze avond gaan over bestraalde tumoren van de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en tumoren in het gebied van de kaak, hoofd, hals.

Wanneer oncologiepatiënten ook bestraald zijn geweest, zal tijdens de bestraling ook altijd iets van beschadiging optreden van gezond weefsel in het bestraalde gebied.Dit kan zich onder andere uiten in klachten/pijn, het niet willen genezen van wonden (zowel uitwendige als ook inwendige wonden) en ook dat het bestraalde weefsel stug, pijnlijk en hard wordt. Pas jaren later kunnen deze klachten ontstaan.

Met hyperbare zuurstoftherapie, waarbij 100% zuurstof wordt ingeademd onder verhoogde druk, kan veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan en kunnen ook die kwetsbare weefsels worden bereikt, die beschadigd zijn geraakt. De therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor deze avond is ook een patiënte met pijnklachten na een bestraalde borsttumor uitgenodigd om u te vertellen wat haar ervaring is geweest van deze zuurstoftherapie en welk positief resultaat ze heeft ervaren.

De avond is georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Steunpunt Terneuzen.
Deze voorlichtingsavond is voor iedereen gratis toegankelijk.

Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via: hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com of tel: 06-12230702

Scroll naar boven