Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Suzanne Franken over haar behandeling voor long-covid met hyperbare zuurstoftherapie

‘De behandeling heeft al mijn verwachtingen overtroffen’

Ruim een jaar geleden, in januari 2022, kreeg Suzanne Franken corona. Ze had het twee weken flink benauwd, hoge koorts en heel veel spierpijn. Toen de koorts weg was, knapte ze nauwelijks op. 

“Ik bleef moe en dat was geen normale moeheid, maar ik voelde me echt helemaal leeg. Ik bleef me maar ellendig, ziek en misselijk voelen. Met behulp van fysiotherapie leek het na een poosje de goede kant op te gaan en begon ik weer langzaam te integreren in mijn werk. Maar in de meivakantie stortte ik volledig in en kreeg ik behalve fysieke ook cognitieve klachten.”

Op dat moment kon Suzanne geen geluiden verdragen, ze kon niet meer lezen, als ze probeerde om iets te doen achter de computer kreeg ze knallende hoofpijn en zelfs het zonnetje kon ze niet verdragen. Via een familielid hoorde ze over de zuurstofbehandeling voor mensen met long-COVID in het Medisch Centrum voor Hyperbare Zuurstoftherapie in Goes en ze maakte een afspraak voor een intakegesprek. 

‘Eindelijk voelde ik me begrepen’

“Ze namen daar alle tijd voor me. Dat was zo fijn. Eindelijk voelde ik me echt begrepen.” 
Hoopvol begon ze aan de therapie. “Toen ik startte met de zuurstoftherapie was ik al bijna een jaar onderweg. Ik hoopte dat ik na de behandeling beter tegen geluiden zou kunnen, want ik werk op een school en daar heb je altijd geluiden.” 

‘Ik kan weer lezen’

Suzanne klinkt zelf nog enigszins verbaasd als ze zegt: “Het gaat nu eigenlijk heel goed. Ik vond het in het begin heel heftig allemaal, het was zo vermoeiend. Maar dat was me van te voren duidelijk verteld, dus daar had ik mezelf op ingesteld. Na ongeveer twintig behandelingen zei mijn zoon: ‘Je bent beter aan het worden. Ik zie het aan je en je bent weer vrolijker.’ En hij had gelijk, ik merkte het zelf ook.”

“Een paar weken geleden had ik de laatste behandeling en het verschil is enorm. Voor de therapie moest ik halverwege de trap gaan zitten, nu loop ik zo twee trappen op. Ik ben weer begonnen met lezen en dat gaat weer. Hoe heerlijk is dat? Ik kan mijn kinderen weer naar school brengen en ben weer voorzichtig aan het werk. De behandeling heeft al mijn verwachtingen overtroffen.” 

Lees hier meer over de behandeling van long-COVID met hyperbare zuurstoftherapie.

Suzanne Franken over haar behandeling voor long-covid met hyperbare zuurstoftherapie
Suzanne Franken had long-COVID en werd behandeld in het hyperbaar centrum
Scroll naar boven