Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Bravis

Voorlichtingsavond in Roosendaal voor oncologiepatiënten op 31 oktober 2019

07 oktober 2019
Klachten na uw bestraling? Wat kan Hyperbare Zuurstoftherapie voor u betekenen?

Locatie: Bravis ziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal
In de aula, 1e etage.

Inloop: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.

Het succes van de bestraling van kwaadaardige cellen in een gezwel, is alom bekend.
Minder bekend zijn de klachten die maanden tot jaren na de bestraling alsnog ontstaan.
Deze schaduwzijde overkomt 54%  van de bestraalde patiënten zoals uit recent onderzoek blijkt van het IKNL. Bij de nabehandeling van kankerpatiënten wordt tot nu toe vooral pijnstillers voorgeschreven en doorverwezen naar pijnpoli’s, fysiotherapie en oedeemtherapie. Dit is het gevolg van de onbekendheid met de hyperbare zuurstoftherapie bij zowel patiënt als arts.

Tijdens deze voorlichtingsavond zal door specialisten T.P. van Rees Vellinga en A. van den Brink worden uitgelegd wat de resultaten kunnen zijn van hyperbare zuurstoftherapie bij klachten/pijn na bestraling. Het gaat om bestraalde tumoren van de borst, prostaat, blaas, darmen, baarmoeder en het gebied van de kaak, hoofd, hals.Deze late complicaties zijn heel goed te bestrijden met de toediening van 100% zuurstof in een speciale drukkamer. Zodoende kan veel meer zuurstof worden opgenomen in de bloedbaan en kunnen ook die kwetsbare weefsels worden bereikt, die beschadigd zijn geraakt.

Voor deze avond is een patiënte uitgenodigd, om u te vertellen over haar positieve ervaringen met deze zuurstoftherapie.
Tevens zal een oncologieverpleegkundige van het Bravis ziekenhuis een lezing verzorgen over het Bravis Oncologiecentrum.

Deze therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor meer informatie: bel: 0113-234290  of  mail: info@hyperbaarcentrum.nl

Scroll naar boven