Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Artsen Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

Klachten na bestraling? Bezoek de thema-avond op 14 september.

Op 14 september organiseert “het Steunpunt” samen met het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie, een thema-avond in Terneuzen over de behandeling met hyperbare zuurstof. Wat hyperbare zuurstoftherapie voor u kan betekenen, leggen de specialisten dr. T. van Rees Vellinga, dr. C. Heringhaus en dr. L. Estevecuevas graag aan u uit.

Een behandeling met hyperbare zuurstof voorziet weefsels beter van zuurstof en bevordert de genezing van bestralingswonden, diabetische wonden en bepaalde infecties. Tijdens de behandeling met hyperbare zuurstof ademt de patiënt 100 % zuurstof in via een masker bij een druk die hoger is dan de normale omgevingsdruk. Dit gebeurt in een hyperbare behandelkamer, waar de luchtdruk kan worden verhoogd.

Doordat de zuurstof onder druk wordt ingeademd wordt 12 x meer zuurstof dan de normale hoeveelheid in het lichaam opgenomen. De weefsels waar te weinig zuurstof komt, worden hierdoor beter van zuurstof voorzien. Probleemwonden en bepaalde infecties genezen hierdoor beter en sneller. In bestraald weefsel wordt door de verhoogde zuurstofspanning in het lichaam de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes gestimuleerd, waardoor pijnklachten verminderen, wonden genezen en littekenweefsel versoepelt. 

Verloop behandeling

Tijdens de behandelsessie is bij de start altijd een begeleider aanwezig in de hyperbare kamer. De behandeling wordt uitgevoerd door de operator, die buiten de hyperbare behandelkamer via het bedieningspaneel de behandeling heel zorgvuldig coördineert. Door middel van camera’s houdt de operator iedereen tijdens het hele behandelproces goed in de gaten. Via een geluidsverbinding (knopje boven het hoofd) is het mogelijk met de operator te praten als het nodig is. Zo nodig geeft de operator instructies via de luidsprekers. Er is altijd een arts aanwezig in het centrum. Mocht het nodig zijn dan is het mogelijk via een sluis de hyperbare behandelkamer te verlaten. 

Informatieavond

Specialisten dr. T. van Rees Vellinga, dr. C. Heringhaus en dr. L. Estevecuevas zullen tijdens de thema-avond op 14 september uitleggen wat hyperbare zuurstoftherapie voor u kan betekenen. Op deze avond zal ook een patiënt aanwezig zijn, die al behandeld is in de hyperbare zuurstofkamer om te vertellen over de eigen ervaringen met de zuurstoftherapie.

De thema-avond in Terneuzen begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen. De avond vindt plaats in het Rivierenhuis te Ijsselstraat 3 in Terneuzen.

We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden voor deze avond. Dat kan telefonisch via 06 57027940 of per e-mail via hetsteunpuntterneuzen@hotmail.com.

Meer informatie over hyperbare zuurstoftherapie kunt u vinden op: www.hyperbaarcentrum.nl


Behandeling long covid patiënten

Op dit moment krijgen we vaak de vraag of hyperbare zuurstoftherapie ook aangeboden wordt aan long covid patiënten. Daar zijn de specialisten van het MCHZ druk mee bezig en hopen begin september meer duidelijkheid te hebben van de zorgverzekeraars over het vergoeden van de therapie voor deze inmiddels grote doelgroep. Mensen die tot deze doelgroep behoren kunnen hiervoor bellen met Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie, tel. 088 – 1254290. Ze komen dan op de wachtlijst te staan voor long covid patiënten. Zij worden vervolgens op de hoogte gehouden over de mogelijkheid van behandeling met de zuurstoftherapie.  

Scroll naar boven